Història

Història

El nostre origen: L’associacionisme de la dona rural basca

Tot va començar l’any 2008 quan l’Escola Agrària de Monells va agrupar 12 dones catalanes del sector primari i va organitzar un viatge a Zumaia (País Basc) per conèixer la potència de l’associacionisme de la dona rural basca.

Allà, vam veure com era d’important l’apoderament i l’associacionisme femení en aquella regió. Des de llavors, cada any s’han fet diferents estades per conèixer projectes emprenedors liderats o cotitulats per dones a diferents llocs: Navarra (2011), Pallars (2012), Ripollès (2013), Empordà (2014), Solsonès (2015), Cantàbria (2017), Cerdanya (2017) i Menorca (2018). En cada una d’aquestes trobades es va anar creixent en nombre de dones i en coneixements.

Les Xarxes socials, claus en la formació del grup

L’any 2015 a Solsona vam veure la necessitat d’aprofitar les xarxes socials per aconseguir que l’intercanvi sigui permanent i no ocasional i vam crear el grup de WhatsApp “Dones del Món Rural”, on es compartia informació sobre cursos, fires, jornades, trobades, interessos personals, dubtes, etc. A partir d’aquell moment es comença a gestar el grup, que anys més tard, acabarà convertint-se en el Grup Dones del Món Rural.

Així doncs, l’entitat es va unir gràcies a la iniciativa de les Escoles Agràries de l’Empordà, del Pallars i del Solsonès, amb l’objectiu de compartir experiències, formació, sortides, etc., crear sinèrgies i treballar per a la igualtat d’oportunitats.